Кризата в испанския футбол далеч не свърши с оставката на президента на федерацията Луис Рубиалес, който бе принуден да се оттегли заради целувката към Джени Ермосо.

По време на драмата всички испански националки, които спечелиха световната титла, обявиха, че се отказват от държавния тим и ще бойкотират. Очакванията бяха след раздялата с Рубиалес звездите да прекратят войната с федерацията, но това не се случи. Лидерката на бунта - Лоли Мартинес Мадрона, настоя от името на целия отбор и за чистка на директори.

Което постави федерацията в остър цайтнот, защото днес трябва да бъдат обявени имената за мачовете с Швеция и Швейцария от Лигата на нациите. Срещата в Гьотеборг е в петък.

От федерацията правят всичко възможно за поне временно помирение и затова предложиха на националките да изпратят списък с всички нежелани от тях директори. За да се тушира напрежението.

По всичко обаче изглежда, че това няма да стане толкова бързо. А ако Испания не замине за международните си мачове, рискува изхвърляне от надпреварата, огромна глоба, както и неучастие на Олимпийските игри в Париж.

Временното ръководство на испанския футбол е категорично, че мач ще има. Независимо кои ще са дамите, които ще носят екипа.

"Испания е над всичко, ако трябва - ще съберем момичета от школите, но мач ще има", увериха от федерацията пред AS.

За капак - тимът е с нов селекционер - Монте Томе, която все още няма идея на кои футболистки ще може да разчита.

Кашата е сериозна и по всичко личи, че скоро няма да има решение на междуличностните конфликти, които разтърсиха страната след световната титла.