Черната серия за представителите на чуждестранните медии в Катар не спира. Официално бе потвърдено, че още един журналист е загубил живота си, докато отразява Мондиала.

Става въпрос за техническия директор на ITV Sport Роджър Пиърс. Той става третият журналист, който почина от началото на световните финали след Гран Уол и Халид ал-Мислам.

"Имаме доста тъжни новини от Катар. Нашият технически директор Роджър Пиърс, който отразяваше осмото си световно първенство, почина. Роджър бе много уважавана фигура в индустрията, а в ITV отговаряше за логистиката и планирането на отразяването на събития като Световното първенство по ръгби, Световното и Европейското първенство по футбол. Той винаги носеше усмивка на лицето си и караше и другите да се усмихват", обяви колегата му Марк Пугач.

65-годишният Пиърс започва кариерата си като инженер в Grampian TV, а след това работи и в други два канала на ITV - TVS и Meridian, преди през 2001 година да се присъедини към ITV sports. От 2008 той заема длъжността технически директор.

Не се съобщават повече детайли за кончината му. Но новината за третия починал представител на медиите помрачи настроението в международния пресцентър преди заключителните мачове в Катар.