Черно море направи истински трансферен удар, като ще вземе солидна сума за футболист, който успя да блесне след само 15 мача за клуба.

По информация на "Dsport.bg", голмайсторът на тима Матеус Машадо ще продължи кариерата си в белгийския Зулте Варегем, който ще плати близо 1 милион лева на варненци.

20-годишният Машадо пристигна в Черно море през януари, като за девет двубоя през миналия сезон и седем през настоящия, той успя да вкара 7 гола. Четири от попаденията му са само от началото на настоящата кампания.

Бразилецът бързо привлече вниманието на редица клубове, включително и гранда Бенфика, който го искаше за втория си състав.

В крайна сметка обаче Машадо реши да отиде в Белгия, а причината е двойно по-високата заплата, която Зулте Варегем му предложи.

Бразилецът вече е заминал за Белгия, като се очаква утре да се официализира поредната солидна продажба на играч на Черно море, привлечен от Илиан Илиев без трансферна сума.

Именно Машадо е един от главните виновници за отличния старт на Черно море през сезона, като за шест кръга "моряците" имат две ремита и четири победи, което им отрежда второто място в класирането.