За по-малко от седмица вече четвърти чужденец избяга от закъсалия и разпадащ се поне в спортно-технически план Левски.

След Ребин Сулака, Тома Даске и Насиру Мохамед, от "сините" си тръгна и Файсал Рерас.

Подобно на своите колеги, мароканският ляв краен бранител си тръгва заради неизплатени заплати, като според "Блиц" той не е постигнал договорка с Левски, а е разтрогнал по вина на клуба. Това означава, че освен досегашните заплати, които "сините" му дължат, те ще трябва също така да му изплатят и възнагражденията до края на договора.

Рерас пристигна в началото на годината и записа общо 8 мача с екипа на Левски. Във всеки един от тях обаче той изобщо не впечатли с качествата си, като спокойно може да кажем, че беше сред най-слабите на терена.

Позитивната новина за "сините" фенове е, че поради липса на алтернатива, до края на сезона на тази позиция по всяка вероятност ще играе 20-годишният талант Патрик-Габриел Галчев.

В същото време започва разпад и в отбора на Локомотив (Пловдив), който макар и на второ място в класирането, изпитва сериозни финансови трудности.

Заради неполучени заплати, от тима е готов да си тръгне основният бранител Диниш Алмейда, твърди "КотаСпорт".

Португалецът направи много силни два сезона с пловдивчани, като интерес към него имаше от страна на ЦСКА, както и от чуждестранни отбори.

Заради неполучени четири месечни заплати, Алмейда дори обмисля да даде Локомотив на ФИФА.

Няма да е изненадващо, ако в следващите седмици и в редиците на "смърфовете" последва вълна от напускащи играчи.

Снимка: Bulphoto