Бразилецът Жеферсон, който заедно с Ибрахима Гай държи рекорда за чужденеца с най-много мачове за ЦСКА, намекна за раздяла с клуба.

В дербито срещу Левски, което бе последен мач от сезона за ЦСКА, бразилецът се появи от пейката и по този начин записа своя мач №160 за "червените".

По този начин той се изравни по мачове със сенегалския бранител Ибрахима Гай, който бе култова фигура в "червената" отбрана в началото на новия век.

29-годишният бразилец пристигна в ЦСКА в началото на 2018-а със сттут на човек, който е бил част от селекцията на Бразилия за Копа Америка три години по-рано, макар и да не записва мач с екипа на Селесао.

Първоначално той играеше като ляв краен бранител, след това и като дефанзивен халф, но независимо от позицията си, през всичките пет години и половина, Жеферсон бе основна част от състава на "червените".

За раздялата си с ЦСКА намекна самият той, като качи публикация в социалните мрежи, на която благодари за ЦСКА за всичко.

Все още не е ясно къде ще продължи неговата кариера, но раздялата не е толкова изненадваща предвид факта, че в последните няколко месеца той попадаше все по-рядко в титулярните 11.