Докато футболните фенове из целия континент са изцяло погълнати от Евро 2020, то доста встрани от светлините на прожекторите започна новият сезон на Шампионска лига.

Разбира се, че говорим за съвсем различно ниво от онова със суперзвездите на световния футбол, но все пак е същият турнир, който официално стартира днес, а ще завърши на 28 май с голям финал на стадион "Крестовски" в Санкт Петербург.

И докато след 11 месеца ще наблюдаваме някои от най-добрите играчи, то днес четири скромни тима, съставени предимно от полупрофесионални играчи, дадоха старт на любимия на феновете турнир.

Това се случи в Албания, където УЕФА реши да проведе предварителния кръг на Шампионска лига, в който участват първенците на четирите първенства с най-нисък коефициент.

В град Елбасан се срещнаха шампионът на Сан Марино - Фолгоре, както и този на Косово - ФК Прищина.

Той завърши с успех от 2:0 за косовските шампиони, а в 51-ата минута на мача плеймейкърът на тима Ендрит Красники вкара първия гол за сезон 2021/22 в Шампионска лига. В самия край на мача Мендурим Хоти оформи крайното 2:0.

По същото време, но в град Дурас, един срещу друг се изправиха шампионите на Фарьорските острови - ХБ Торшавн и на Андора - Интер Клуб Ескалдес.

Крайни победители в мача се оказаха първенците на Андора, които с гол на Жорди Бетриу в 60-ата минута си осигуриха продължаването напред.

Така след три дни в Елбасан победителите от двата мача - ФК Прищина и Интер Клуб Ескалдес, ще се изправят във финален сблъсък, който ще излъчи участник в първия редовен кръг от квалификациите на Шампионска лига.

В него победителят ще срещне унгарския шампион Ференцварош.