Звездата на Лудогорец Кирил Десподов реагира бурно срещу отсъжданията на френския съдия в мача с Динамо в Загреб.

Нападателят бе категоричен, че решенията на Беноа Бастиен (3 червени картона за играчи и един за човек от щаба) са гавра с българския тим и са основната причина за отпадането на "орлите" от квалификациите за Шампионската лига.

"Трудно е да се говори след такъв мач. Според мен е радостно, че с човек по-малко играхме като равен с равен. Ако трябва да говорим, не обичам да говоря за съдията, но той беше 12-ият играч. Трябва да се казват тези неща. В такъв мач да се подиграваш с отбор като Лудогорец...

Даваш три червени картона. Защо? Явно искаше така да се стече мачът. Мисля, че Лудогорец надигра и в двата мача Динамо. Само адмирации за нашия отбор, направихме всичко възможно, но понякога правиш всичко, но не се получава. То има много въпросителни като цяло. Първо трябва да се отърсим от този мач", каза Десподов след срещата на "Максимир".

Далеч по-умерен в коментара си за случилото се беше треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа, според когото представянето е било добро.

"Направихме грешка за първия гол, случва се. Имаме някои млади футболисти, които не са играли на това ниво, но това, което видях, е добро представяне от моя отбор. Състезателите струват много пари, но най-важното е, че искаме да играем. Грешки се случват, това е нормално. Стоя зад футболистите, които започнаха мача. Случва се, всеки може да има лош мач. Не вярвам, че двубоят бе толкова груб. Манталитетът ни не е да ритаме всички.Вярвам в нашите футболисти", обобщи Шимунджа.