Финал с двойно българско участие в Италия - подобно нещо не се случва често, а именно това видяха зрителите на стадиона в Монца. Един срещу друг в мач за Суперкупата до 19 години застанаха Интер и Фиорентина, като и в двата състава имаше клювочо родно присъствие.

За Фиорентина играе Димо Кръстев, а сред лидерите не нерадзурите е Никола Илиев - и двамата стартираха двубоя като титуляри.

В изключително оспорван мач радостта бе за Фиорентина, който ликува с 2:1.

Интер влезе в двубоя като шампион, след като миналия сезон вдигна скудетото именно след гол на Никола Илиев. Срещу Фиорентина Илиев остана на терена до края на мача, но едва ли ще получи висока оценка за играта си. Причината - той можеше да открие резултата още в 3-ата минута след грешка на Кръстев, но беше спрян от Мартинели, а в 78-ата българският национал отново не успя да преодолее стража на Фиорентина.

Димо Кръстев пък се контузи в 79 минута и бе заменен, а преди това изпусна отличен шанс да се разпише с глава.

Припомняме, че двамата българи са част от примаверите до 19 години на двата елитни тима, като надеждите са да пробият и в първия състав. В момента родината ни има представители в Серия А - Валентин Антов в Монца и Петко Христов в Специя, но и двамата са се запътили към изхода и е много вероятно да бъдат преотстъпени през следващите дни до краян на трансферния прозорец.