Дисциплинарната комисия на БФС наложи изключително тежки санкции на ЦСКА, "Левски" и Лудогорец след инцидентите през уикенда.

С най-сериозен интерес се очакваха наказанията за масовия бой между играчи на ЦСКА и Лудогорец по време на дербито в Разград, след което "орлите" станаха шампиони.

Основните виновници (които бяха изгонени с червени картони) - Фернандо Каранга от "червените" и Бърнард Текпетей от "зелените", отнесоха общо 10 мача наказание. С което на практика за тях този сезон приключи.

Голаджията на ЦСКА Каранга е наказан за 4 мача заради удар в лицето на съперник, както и за още два мача заради "наплюване на противников състезател". Текпетей пък няма да играе в 4 мача заради същото провинение като Каранга, но без наплюването. Двамата ще трябва да платят и по 1000 лева глоба.

С интерес се очакваше и санкцията на "Левски" след фенския протест преди мача с Черно море. Тогава група запалянковци протестираха срещу собственика Наско Сираков, като застанаха пред една от вратите и се наложи намеса на полицията, а началото на срещата бе забавено.

"Сините" са глобени с 3000 лева "за навлизане на публика на терена извън игрово време" и още 1000 лева за "закъснение от началния час на срещата". Освен това столичани имат и глоби от по 2000 лева за бомбички и нецензурни скандирания. Така общо глобата на клуба е в размер на 8000 лева.