Докато в Манчестър Сити още празнуват спечелването на Шампионска лига, а в социалните мрежи се появяват снимки и клипове с подпийналите играчи на "гражданите", новият сезон на най-силния клубен турнир в света вече е в ход.

Разбира се, говорим за фаза твърде далечна от блясъка на мултимилионните звезди, но все пак част от турнира, в който след няколко месеца ще се включат и най-добрите.

Само четири дни след финала на сезон 2022/23, УЕФА изтегли жребия за предварителния кръг на квалификациите от сезон 2023/24.

В този кръг се включват шампионите на четирите европейски асоциации с най-малък национален коефициент. Това са Сан Марино, Андора, Исландия и Черна гора.

Шампионите на тези страни ще участват в минитурнир, като жребий отреди той да се проведе на стадиона на исландския първенец Брейдяблик в градчето Кьопавогур.

11 месеца преди "Уембли" да приеме големия финал в турнира, стадиончето с капацитет от 3000 места в Кьопавогур ще е домакин на този минитурнир, победителят в който ще се включи в първия квалификационен кръг.

В минитурнирът исландския шампион Брейдяблик ще играе срещу първенеца на Сан Марино - Тре Пене, докато няколко часа по-рано черногорският първенец Будучност (Подгорица), ще се изправи срещу андорския Атлетик Клуб д'Ескалдес.

Победителите от двата полуфинала ще се срещнат на финал на 30 юни, който ще определи победителя от този предварителен кръг.

А този победител ще бъде част от жребий, в който потенциален негов опонент може да е и родният шампион Лудогорец.