Драма и изпусната дузпа белязаха края на участието на най-новата звездна покупка на ЦСКА Матиас Фаетон в турнира Голд Къп зад Океана.

Нападателят, привлечен за сериозна сума от Гренобъл (неофициално - над 1 милион евро), игра цял мач за Гуаделупа при загубата с 2:3 от Гватемала, изхвърлила отбора му от надпреварата. Реми стигаше на състава, като Фаетон имаше шанс в 88-ата минута да го донесе от 11 метра, но пропусна дузпата, като вратарят Хаген спаси удара му.

И това прати напред гватемалците, заедно с Канада, победил очаквано с 4:2 отбора на Куба.

Новият "червен" нападател игра вляво на атаката и бе постоянна заплаха за съперника. Гуаделупа повеждаше на два пъти, като до 70-ата минута водеше с 2:1 и се виждаше като сигурен четвъртфиналист.

Вместо това отпада и - от гледна точка на ЦСКА това вероятно е позитивна новина - Фаетон се прибира към Европа, за да се присъедини към лагера на новия си тим.

Канада ще срещне САЩ в най-любопитния четвъртфинал (в неделя сутринта наше време), а победителят отива на полуфинал срещу Панама или Катар. Този мач е в събота.

Мексико ще има за съперник Коста Рика (събота), а потокът нататък към финала ще срещне победителя с този, който спечели мача Гватемала - Ямайка (в неделя).