Ливърпул изпрати 2022-а година с щастлива победа, втора за тима в рамките на четири дни.

Мърсисайдци спечелиха срещу Лестър с 2:1, а победата влиза в графата "щастливи", защото и двата гола във вратата на "лисиците" бяха дело на техен играч.

Антигероят се казва Вут Фаес, който за първи път в живота си вкара два гола в един мач, но за негово съжаление в собствената си врата.

Осве това белгиецът го направи само в рамките на седем минути през първата част, при това в момент, в който Лестър водеше в резултата.

Това се случи благодарение на гол на Киърнън Дюсбъри-Хол още в 4-ата минута, но в краят на първата част всичко за "лисиците" рухна, при това по изключително нелеп начин.

Първо Фаес реши да сложи крака си на пътя на един не особено опасен удар, който сякаш вратарят Дани Уорд щеше да улови без проблем. От крака на бранителя обаче топката доби странна траектория, полетя нагоре, а след това влезе неспасяемо във вратата.

А минути по-късно ужасът за Фаес бе пълен, защото от чиста позиция Дарвин Нунес опита да прехвърли вратаря на Лестър, но опитът му се оказа неуспешен и топката срещна страничната греда.

Тичайки в опит да спаси топката обаче, белгийският бранител Фаес нелепо си я вкара за втори път във вратата, а в крайна сметка това бе и моментът, в който Лестър загуби този мач, при това по ужасяващ начин.

Победата изкачи Ливърпул до шестата позиция с 28 точки, а Лесър остава 16-и със 17 пункта.