Английските национали Бен Чилуел и Мейсън Маунт ще се самоизолират от остатък от отбора, след като са били в близък контакт с Били Гилмор от Шотландия. Тримата са съотборници на клубно ниво в Челси, а след нулевото равенство между двата тима в петък на "Уембли" стана ясно, че Гилмор е с положителен тест за COVID-19.

Младият полузащитник ще пропусне последния мач на шотландците - срещу Хърватия, а очакванията са сходни и за Чилуел и Маунт, на които им предстои двубой с Чехия.

И докато ролята на Чилуел не е толкова ключова, то Маунт е несменяем титуляр и изигра по пълни 90 минути в първите два мача на "трите лъва" в групата.

"Двамата ще бъдат изолирани от останалите отбора и щаба, а след диалог със здравните власти ще стане ясно как ще процедираме. Към момента следваме всички протоколи на УЕФА", гласи обръщението на английската футболна асоциация.

Вчера всички от английския тим са били тествани и не е имало положителни случаи. В това число влизат Чилуел и Маунт, но правилата са такива, че те трябва да се отделят от основната група.

Футболистите на Гарет Саутгейт записаха победа и равен в първите си два мача - успех срещу Хърватия и реми срещу Шотландия.