Президентът на ФИФА Джани Инфантино даде пресконференция преди приключването на Мондиал 2022 в Катар, на която говори както за световното, така и по други теми. На нея той съобщи, че от 2025 година световното клубно първенство ще бъде в нов формат от 32 отбора, а след това се върна към случващото се на настоящия шампионат.

"Благодаря на всички замесени, че успяха да помогнат за най-доброто световно първенство в историята", категоричен бе Инфантино.

"На стадионите за 62 мача са преминали 3.27 милиона зрители, като не е имало нито един инцидент, а атмосферата бе повече от чудесна", продължи шефът на световния футбол.

"Браним човешките права. Всъщност, браним правата на абсолютно всички", добави той.

Tака швейцарецът продължи със суперлативите по адрес на случващото се в Катар, защото след края на груповата фаза отново използва подобно определение, заявявайки, че това са били "най-добрите групи в историята".

Инфантино не пропуска възможност да похвали случващото се в арабската страна, където ставаме свидетели на най-скъпото световно в историята. Съвсем скоро стана ясно, че той е напуснал Швейцария и се е преместил да живее за постоянно в катарската столица Доха.