Десният краен бранител на националния ни тим - Страхил Попов, няма да пътува със състава за Белфаст, където в сряда България гостува на Северна Ирландия.

Попов изненадващо не бе в групата за мача срещу Италия, макар да прекара 90 минути на терена в първия мач от световните квалификации срещу Швейцария. Освен това той е основен играч за тима, като в последните няколко години е неизменен титуляр.

Вместо него срещу италианците започна натурализираният бразилец Сисиньо, който обаче изигра доста слаби 45 минути и бе заменен още на почивката от Бирсент Карагарен.

Стахил Попов ще се завърне в клубния си Хатаяспор в Турция, като изобщо няма да пътува с националния тим до Белфаст.

На този етап не е ясна конкретната причина за отсътвието му, защото Попов е вторият ни най-опитен национал в момента със воите 36 двубоя. Също така се очавкаше той да бъде в титулярния състав за мача в Северна Ирландия.

Едва ли става въпрос за травма, защото селекционерът Ясен Петров не спомена името му, докато изреждаше играчите с проблеми, които не са един или двама. Не е изключено да става въпрос за лек проблем, след който е преценено да не се рискува със здравето на играча, но може да става въпрос и за скандал в отбора.