Новият треньор на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, даде първото си интервю откакто бе представен на поста, като то бе пред официалния сайт на "червените".

Ето какво сподели ексцентричния сърбин с английски паспорт:

"Тук сме само от три дни, щастлив съм. Не е прекалено топло, терените са добри. Работим усилено, надявам се и успешно.

Да бъда честен, не знаех много за ЦСКА преди да дойда. Не следях българския футбол, което мисля, че е нормално. Знаех това, което всеки знае в Европа - че ЦСКА е клуб с големи традиции, с голяма история.

Дочух нещо за този "убиец на гиганти" срещу "Ливърпул".

Знам, че някои от най-големите български футболисти за всички времена са играли в ЦСКА. И знам, че това е най-големият клуб в страната, най-голямата институция.

Не мога да обещая резултати. Обещанията са нещо много опасно във футбола. За мен е много важно да играем интелигентно и със сърце, характер и емоция.

Работя всеки ден. За това не се притеснявайте. Когато започне сезонът, ще бъда готов. Начинът, по който е играл ЦСКА през миналия сезон е добър. Бяха близо до върха дълго време. Със сигурност има някои неща, които ще опитам да променя, но това е, защото всеки треньор е различен. Ще приложа моя стил на игра.

Винаги трябва да извлечете най-доброто от това, с което разполагате. Последният отбор, който водих стана шампион, но чисто индивидуално нямахме необходимите умения, с каквито ЦСКА разполага.

Знам, че тук трябва да доминираме повече, но като цяло харесвам компактни и концентрирани отбори, които печелят с 1:0 много пъти.

Не съм изобретател. Нищо от това, което правя не е ново. Всичко, което прилагам съм го видял някъде.

Следя много различни отбори. Можеш да намериш вдъхновение на различни места. Харесвам "Ювентус", но харесвам и "Наполи", а те играят много различно. Можем да се учим и от двата. В много аспекти харесвам "Атлетико" (Мадрид), но и "Реал" (Мадрид) не играят лошо.

Искам същото, което искате и вие. Което искат всички. Не мисля, че трябва казвам думите, да го назова, защото е много рано.

Не мога да ви отговоря след само три работни дни в клуба. От футболистите, които са играли най-много, девет или десет са тук.

Със сигурност те отново ще имат заслуга за доброто представяне на отбора. Можем да очакваме няколко, но не много индивидуални промени. Може би малко по-различен стил.

Тази година подкрепям Сърбия, защото треньор на отбора ми е приятел. Работихме заедно в "Шалке" за две години. Пожелавам му успех с националния отбор.

Надявам се, че моите хора от националния отбор на Англия могат да постигнат нещо най-накрая", сподели Ел Маестро.