Нападателят Майкъл Естрада, който напусна българския ЦСКА доста изненадващо дни преди старта на пролетния полусезон у нас, дебютира за новия си клуб на най-високата възможна сцена в Южна Америка.

Еквадорският национал влезе в 70-ата минута като резерва за ЛДУ Кито срещу Флуминензе в първия финал от срещата за суперкупата на континента. В нея се срещат носителят на Копа Либертадорес (аналог на Шампионската лига) и победителят в турнира Копа Судамерикана (като Лига Европа).

Еквадорският отбор спечели с 1:0 у дома, като голът на победата падна в добавеното време. Алекс Арсе вкара от пряк свободен удар, при който всъщност опита да центрира, но топката коварно се завъртя през купа играчи, не бе докосната от никого и влетя в мрежата.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА>>>

Естрада игра през есента у нас с екипа на ЦСКА, като остави противоречиви впечатления. Класата на играча е ясна, статистиките и визитката му не оставят съмнения около нея.

Но мотивацията на еквадореца често бе поставяна под съмнение, както и това дали е в оптимална кондиция.

Напускането му бе изненадващо най-вече като момент, в който се случи - само три дни преди първия мач на "червените". При условие, че изкара цялата подготовка с ЦСКА.

Но очевидно Естрада е избрал да играе за клуб, който ще има големи амбиции през новия сезон не само в родината му, но и в континенталните турнири на Южна Америка.

И ще е по-близо до завръщане в националния отбор, мястото в който изгуби след идването в България.