Фенове на Рома атакуваха рефера от Великобритания Антъни Тейлър на летището в Будапеща, а с него бяха и съпругата му, дъщеря му и негови близки приятели.

Видеа в социалните мрежи показаха стряскащи кадри на тифози, които викат заплашително около уплашеното семейство, докато полицаи опитват да го преведат през залата на аеропорта.

Лети и стол, разменят се и удари, като не се вижда поне самият футболен съдия да е бил ударен. Но гледките със сигурност са стресиращи.

Тейлър свири финала в Лига Европа в сряда, като треньорът на Рома Жозе Моуриньо изригна срещу рефера за отсъжданията му. Две от тях бяха особено дискусионни - неотсъждането на дузпа за римляните в края на редовното време, както и пропуска да изгони Ерик Ламела от Севиля в продълженията.

Италианските медии се включиха в критиките, но случилото се на летището със сигурност преминава границите.

Тейлър е посрещнат още пред входа на сградата от освиркващи и ругаещи италианци, показват други видеа. Но истинското напрежение настава вътре, докато си пробива път към терминала за прибиране у дома.

УЕФА вече осъди случилото се, както и Асоциацията на професионалните съдии в Англия. Те са възмутени как арбитърът е оставен на летището без придружители и охранители от организаторите на финала.

За щастие все пак наоколо се виждат униформени полицаи.

Бившият национал на Англия Рио Фърдинанд, който бе в Будапеща като анализатор на тв канала BTSport коментира:

"Това минава всякакви граници. Гледките са стресиращи, там има дете, както и съпругата на Тейлър. Недопустимо!

Някаква отговорност трябва да поеме и Моуриньо, който с думите си нажежи още обстановката след финала. Не можеш да говориш каквото поискаш, а да очакваш феновете да не се водят от казаното."