Англия отново негодува срещу продукцията на отбора си, пълен с индивидуално качество и играчи, които се представят на високо ниво в клубовете си. Но когато се съберат в екипа на "трите лъва", изглеждат по съвсем различен начин.

След 0:0 срещу Словения англичаните са първи в група С и избегнаха кошмарния поток, в който щяха да играят с Германия на осминафинал, а после - ако преминат този тест, евентуално да се стягат за битки с Испания, Франция и Португалия.

Сега ги чака сблъсък или с Нидерландия, или с третия в група Е (Румъния, Белгия, Словакия или Украйна).

Но това е единственият позитив от поредната вечер на скука, доставена от отбора, който бе фаворит №1 за титлата преди старта на турнира. Англия се класира с два вкарани гола и 5 точки, но изобщо не убеждава с играта си.

А след края на мача в Кьолн феновете освиркаха играчите и селекционера Гарет Саутгейт, по когото летяха обиди, но и пластмасови чаши с бира. При това - от английската агитка, а не от съперниковата.

"Няма да се правя, че не виждам реакциите на хората - обясни Саутгейт на пресконференцията си. - Не е никак приятно, а атмосферата около отбора е неприятна и странна. Има много негативизъм и голямо напрежение.

Разбирам защо феновете са недоволни от представянето ни, но това е само първата фаза от турнира. И дотук изпълнихме целта си.

Има настроения лично срещу мен и отдавна съм наясно с това. Нямам нищо против. Единствено искам феновете да подкрепят отбора. Не е важно какво е отношението им към мен.

Играчите също видимо са разколебани от тази странна среда, в която са поставени."

Капитанът Хари Кейн подкрепи треньора:

"Няма лесни мачове и не разбирам как някой е очаквал да побеждаваме с по 3:0 всички. Това бе най-добрият ни мач от трите, което е още по-окуражаващо преди старта на елиминациите.

Важно е да набираш скорост в хода на турнира, вече имаме достатъчно опит да го знаем."