Феновете на Добруджа се обърнаха срещу своя клуб, след като вчера представителят на Втора лига издигна кандидатурата на Георги Иванов - Гонзо, за президент на БФС.

Клубът от Добрич бе вторият, направил това нещо след аматьорския ФК Ахелой, но действията на ръководството изобщо не се харесаха на футболната общественост в града.

Феновете определиха действията на клубното ръководство на "безумие" и категорично се разграничиха от тях.

Ето и какво написаха феновете:

"Срам и позор!

Ние, от Агитката на Добруджа, а вярваме че и голяма част от футболната общественост в града, се възмущаваме и РАЗГРАНИЧАВАМЕ от поредното безумие, сътворено от ръководството на клуба!

Новото петно по святата емблема на почти 105-годишен клуб няма да бъде забравено!

Добрич значи Добруджа!

Ние значим Добруджа!"

Феновете на Добруджа, които са сред най-могобройните и верни във Втора лига, участваха в протестите срещу управлението на БФС в последните месеци. Това се случи както със скандирания и транспаранти по време на мачовете, така и с протест в центъра на града, проведен паралелно с кървавия протест в София на 16 ноември.

Вчера бе доста динамичен ден в битката за президентския пост на БФС, след като Славия издигна кандидатурата на Михаил Касабов, Добруджа и ФК Ахелой издигнаха Георги Иванов, а в битката за поста вече са се впуснали още Димитър Бербатов, Георги Градев, Манол Иванов и Илиан Стоянов.