Привържениците на Ботев (Пловдив) изразиха възмущението си от действията на полицията по време на снощния протест срещу ръководството на Българския футболен съюз. Феновете на "канарчетата" бяха едни от многото, присъствали в столицата по време на европейската квалификация срещу Унгария, а днес не пропуснаха да коментират случилото се.

Това стана факт чрез пост в социалните мрежи, където те написаха следното:

"Уважаеми граждани,

Клубът на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции "BULTRAS" изразяват своето крайно огорчение и категорична непримиримост към пълната неадекватност на служителите на СДВР и на всички, свързани с БФС, довела до изключително неприятни сцени във вчерашната вечер.

Бихме искали да изтъкнем, че удобната за всички информация за вътрешни сблъсъци между феновете на различни отбори на протеста снощи категорично не отговаря на истината - напрежение между феновете не е имало.

За пореден път след несвършена работа, непровокиран произвол и избиване на комплекси, ставаме свидетели на преекспониране на събитията от страна на МВР.

Над 1500 "служители на реда" не само не успяха да опазят "500"-те човека (според осъдения на двугодишен затвор Лечков), а подложиха както тях, така и случайни минувачи, дори и излъчващи на живо в ефир журналисти на неоправдана репресия"