Левски и Черно море завършиха наравно 0:0 в мач от плейофите на Първа лига.

Резултат, който все пак може да се окаже полезен и за двата тима, защото поне на този етап ги изравни по точки с директните им конкуренти, пред които обаче "сините" и "моряците" имат предимство от директните двубои.

Три кръга преди края на сезона, Черно море си гарантира медал. Шампион е Лудогорец, а "моряците" и ЦСКА имат по 66 точки, но предимството в директните мачове е на страната на варненци.

Левски пък вече е четвърти в битката за потенциалния бараж. "Сините" се изравниха по точки с пловдивския Локомотив, но имат предимство на директните мачове от редовната част на сезона. Все пак изглежда решителен за двата клуба ще е третият мач помежду им, който е следващата събота на "Лаута".

Днешният мач ще се запомни повече със сцените, довели до забавянето му с 12 минути. Става въпрос за протеста на "сините" фенове срещу ръководството и треньора Николай Костов, който от трибуните се пренесе на терена и заплашваше да осуети провеждането на мача.

Група фенове слязоха на терена и застанаха пред вратата откъм Сектор "Б", държейки в ръце надпис "Сираков Вън". Разгорещен разговор с тях проведе изпълнителният директор Даниел Боримиров, но той не доведе до резултат.

Малко по-късно на терена се появиха и органите на реда, а двама от тях, вероятно на по-висши постове, проведоха разговор с феновете и те в крайна сметка решиха отново да се оттеглят в Сектор "Б", а мачът да започне.

Иначе през целия двубой си личеше, че Черно море е предоволен на очертаващото се 0:0, защото "моряците" рядко атакуваха, а опитваха да убият темпото и докарат срещата именно до този резултат.

Снимка: Bulphoto

Левски бе по-активният тим, но освен няколко опасни удара от дистанция, реална и чиста голова опасност нямаше, като в крайна сметка това 0:0 изглеждаше логично.

0:0, което не подобрява особено ситуацията за двата тима, но и реми, което ги изкачва с по една позиция напред в битката за Европа.