Българският национал Филип Кръстев изживя първия си голям финал в Съединените щати, където от два месеца носи екипа на ФК Лос Анджелис.

Халфът не влезе в игра, а остана неизползвана резерва за отбора си в мача за Суперкупата "Кампеонес", който традиционно среща шампиона на Мейджър Лигата на САЩ и Канада (именно тима на Кръстев) и първенеца на Мексико - в случа, Тигрес.

Нямаше радост за Филип и съотборниците му - 0:0 след 90 минути, после загуба с дузпи с 2:4. Малко в стила на Лео Меси от по-рано тази сутрин във финала на US Open Cup, българският полузащитник не само преживя разочарованието от това, че не игра, а и видя поражение.

Финалът се игра в невероятна атмосфера на стадиона в Лос Анджелис, като двете агитки бяха изключително шумни и колоритни. Домакините имат една от най-зрелищните публики в Щатите, съставена от огромни групи латино-фенове. Мексиканците се бяха изсипали също масово за големия мач.

А той мина нервно, като Паласиос от ФК ЛА и Кариока от Тигрес бяха изгонени от терена, а в края на няколко пъти реферът от Канада Дрю Фишър се намесваше, за да не се стигне до сблъсъци на играчи.

При дузпите имаше гадни номера и провокации, а нервите на мексиканците се оказаха по-здрави.

В добавеното време треньорът на домакините Стив Черундоло направи четвърта смяна, но не пусна Кръстев, а вратар - Джош Макарти смени титуляра Макс Крепо, очевидно с идеята, че е специалист на дузпи.

Но не се видя - новият страж не отрази нито един удар на играчите на Тигрес.

И те логично вдигнаха купата.