Аржентина има безсънна нощ, коментирайки и анализирайки финала за Суперкупата на страната, който се превърна във фарс. Бока Хуниорс - шампион и носител на купата, си оспорваше Трофея на шампионите с Расинг, който остана втори и на двете места, както е по регламент в страната.

Тлеещата от десетилетия ненавист между двата съперника от Буенос Айрес се разгоря с нова сила този сезон заради пряката им битка за трофеи и в този последен за годината мач всичко избуя. Само преди две седмици Бока отне титлата от ръцете на Расинг в луда драма от последния кръг. И затова този финал се чакаше с огромен интерес.

И не разочарова.

Бока поведе с гол на Норберто Бриаско (19-а минута), но в 22-рата Мати Рохас изравни. Куп положения, две претенции за дузпа, греди... Но резултатът оставаше 0:0 до последните секунди, когато Бока пак поиска дузпа в доста несериозна за това ситуация, а Карбонеро от Расинг и Вия от Бока се сбиха. Първите два червени картона, показани с охота от рефера Тейо, който до този момент търпя играчите.

В продълженията Варела от Бока получи втори жълт къртон и с 10 срещу 9 Расинг натисна сериозно.

Мачът вървеше към дузпи, когато 19-годишният Карлос Алкарас (не е световният №1 в тениса, въпреки че съвпадат и имената, и възрастта) заби с глава за Расинг. Съблече екипа и подразни феновете на Бока току пред сектора им. Започнаха да го удрят, да му дърпат ушите, да го блъскат... И последваха още два червени картона - на Адвикула и Самбрано. Но и един за самия Алкарас, дразнител в ситуацията.

След това остана време вече в добавените близо 10 минути на продълженията Фабра и Гонсалес от Бока да видят червения цвят (вторият - без дори да е влязъл, от скамейката), както и Галван, който от пейката на Расинг скочи да се бие.

Десертът бе шестият червен картон за Бока - на Бенедето, който показа с ироничен жест, че "реферът е взел пари". И с това мачът приключи, тъй като единият отбор нямаше необходимият брой футболисти на терена, за да го завърши. И без това течеше 130-а минута...

Расинг вдигна трофея с 2:1, но десетте червени картона са рекорд - поне, доколкото е известно, в професионален мач в страна, която претендина да е от футболните фактори на картата. Изумителен мач, за който видеото (горе) дава само бегла представа.