От Челси са разтревожени, че евентуално уволнение на мениджъра Маурисио Почетино може да наруши финансовите правила на Висшата лига и да доведе до сурово наказание за клуба.

Аржентинецът е под сериозно напрежение след загубата от Уулвърхямптън на "Стамфорд Бридж" с 2:4, която бе предхождана от тази с 1:4 от Ливърпул.

Това са поредни разочароващия представяния на лондончани през този сезон, като те са на незавидното 11-о място в класирането.

Почетино все пак може да донесе европейски футбол през следващия сезон, ако спечели финала в Купата на Лигата срещу Ливърпул по-късно този месец.

Бившият наставник на Тотнъм и ПСЖ има оставащи 18 месеца от своя контракт, но вече се обсдъжда неговото уволнение. То до голяма степен е възпрепятствано от разходите, които трябва да направи ръководството на Челси. Те са на стойност около 10 милиона паунда под формата на компенсации за него и екипа му.

Всеки подобен такъв разход преди юни влиза в годишния отчет и засяга правилата на Висшата лига.

Челси вече е застрашен от наказание заради огромните похарчени суми за нови играчи, които наброяват 1 милиард паунда след встъпването в длъжност на новия собственик Тод Бьоли.

Финансови експерти алармират, че Челси трябва да получи десетки милиони от трансфери на свои юноши, за да спази правилата и да избегне наказание, подобно на това на Евертън с отнемане на точки.