Кристиано Роналдо е бил близо до решение да напусне Ювентус в края на 2019-а и началото на тази календарна година.

Сензационната новина гръмна френското издание "Франс Футбол", което дава и доста точни подробности на събитията, които едва не са довели до трансфер на суперзвездата в ПСЖ.

На 19 октомври миналата година, след измъчената победа на Ювентус над Локомотив (Москва) с 2:1 в Шампионската лига, Роналдо си е тръгнал от стадиона без да говори с никого от съотборниците или треньорите.

Той се е прибрал бесен у дома, а след това е провел няколко телефонни разговора.

Като цяло мачът просто е прелял чашата, но Кристиано е мислил за напускане още от миналото лято. Той не е нещастен в Юве, но не е и съвсем на мястото си, твърди "Франс Футбол", позовавайки се на близък човек от обкръжението на петкратния носител на "Златната топка".

Според него, Роналдо приемал клуба от Торино като част от грандовете на континента, но някак встрани от голямата игра и внимание. "Не е Мадрид, не е английската Висша лига, не е Париж...", в такъв стил са били разговорите между играча и Жорже Мендеш, неговия всесилен агент.

В началото на годината е бил осъществен и неофициален контакт с хора, които движат делата на президента на ПСЖ - Насер ал Келаифи, който индиректно е потвърдил, че интерес към такъв трансфер неговият клуб няма как да няма.

Но настъпването на пандемичната обстановка и в Европа, спирането на първенствата, забавянето и усложняването на трансферния прозорец, на Шампионската лига, както и цялостната икономическа ситуация около футбола, към момента вадят от актуалност евентуална сделка.

Не е невъзможно ПСЖ да опита за Роналдо, но това няма как да стане, докато Неймар и Килиан Мбапе са играчи на отбора. Шефовете са очаквали продажба на бразилеца обратно към Барселона, която при новата ситуация става невъзможна.

А и не е ясно дали самият Кристиано още би бил съгласен на такъв трансфер.