Националният отбор на Франция получи подобаващо посрещане у дома, макар да не успя да защити световната си титла.

"Петлите" загуба финала срещу Аржентина след изпълнения на дузпи, но най-верните фенове на тима все пак показаха, че са горди с представянето. А и няма причината това да не е така, защото французите играха втори пореден финал на Мондиал - нещо, с което не всеки може да се похвали.

Голямото посрещане се ссътоия на парижкия площад "Конкорд", където по данни на местните медии, около 50 000 човека очакваха своите любимци.

Футболистите кацнаха на летище "Шарл дьо Гол" около 21 часа местно време и със специално приготвен за целта автобус достигнаха до централните части на столицата, където ги очакваше тълпата.

Снимка: АР/БТА

Феновете скандираха името на селекционера Дидие Дешан, призовавайки го да остане, скандирано бе и това на капитана Юго Лорис, но безспорен любимец на всички бе Килиан Мбапе.

Суперталантът на "петлите" получи най-силното посрещане от всеки играч, а очевидно французите вярват, че с него в отбора си, може да има още финали в близките години.

Снимка: АР/БТА

Опитните Антоан Гризман и Оливие Жиру излязоха напред, за да аплодират феновете, а цялата церемония продължи около 20 минути, след което всички играчи се прибраха.

Те няма да имат много време за почивка и празненства, защото за всеки от тях ангажиментите с клубните им отбори започват.

Прилични празненства за подгласник на Мондиал, но далеч от това, което видяхме в Париж преди четири години, а и нищо общо с това, което очаква Буенос Айрес.

Снимка: АР/БТА