Футболистът на Евертън - Ричарлисон, може да получи наказание от футболната федерация в Англия, защото е застрашил човешки животи с действията си.

Инцидентът стана по време на дербито между Евертън и Челси в неделя, което "карамелите" спечелиха с попадение на бразилеца. В пристъп на радост феновете започнаха да мятат димки по игрището, а екзалтираният Ричарлисон взе една от тях, направи победеносна обиколка с нея и я хвърли обратно в публиката.

Действието се хареса на феновете на "карамелите", като в социалните мрежи мнозина заявиха, че по този начин нападателят е показал страст и уважение към отбора. Започнаха дори предложение да му бъде изградена статуя.

Появиха се колажи, които го изобразяват на корица на популярната видеоигра игра "FIFA".

Английската футболна федерация не остана доволна от действията на Ричарлисон. Започнало е разследване, като има риск той да бъде наказан. Не е ясно дали това ще стане с изваждане от игра за няколко мача или парична глоба, но е много вероятно бразилецът да не се размине леко.

Тълкуването е, че поведението му е можело да доведе до сериозни наранявания на хората в публиката. Според футболната федерация това е акт на насилие. 

Любопитно е, че съдията на двубоя не показа картон на Ричарлисон.

От Евертън направиха официално изявление по темата, където оправдаха звездата си.

"Ричарлисон не е имал намерения да нарани никого. Той просто е искал да махне димката от терена, като я е хвърли зад рекламните пана, където не е имало хора", казаха от клуба.

Мениджърът Франк Лампард заяви, че не е видял подобен инцидент, защото е бил прекалено фокусиран върху игровата част на срещата.