Евдокиия Попадинова е звездата на българския женски футбол. На 22 години тя е част от колежанския отбор на Северозападния университет Охайо и е в тима на Рейсърс. Преди това бе част от Академията на Бристол в Англия, игра и за състава на Лондон Бойс във второто ниво на женския футбол на Острова.

За трети път стана "Футболист №1 на България" преди няколко дни, а след това даде любопитно и различно интервю за колегите от Нова.

Снимка: LAP.bg

"За трети път ставам Футболист №1 на България, а това е огромна чест е за мен. Вкъщи имам витрина с всички мои награди. Майка ми я направи, защото спечелих доста награди в Америка", споделя тя.

Евдокия признава, че доста често се чувства в сянката на мъжете, защото само за тях се говори във футбола. "Иначе от малка обичам да играя с момчетата, но исках нещо повече. Аз съм и от футболно семейство, защото баща ми е треньор. В началото той беше против, он в един момент разбра, че нещата ми се получават", разказа още най-добрата ни футболистка.

Евдокия признава, че вече е на 22 години, но никога в живота си не се се напивала. "Не съм по тези неща, по нощния живот. Имам своите цели, тепърва започвам и знам какво искам", споделя уверено тя.

Тя помни, разбира се, и първия си гол. "Беше с прехвърляне на вратаря и вестниците писаха, че бил като на Марадона", разказва с усмивка тя.

Талантливата състезателка говори и за най-трудния момент в кариерата си. "На 16 години скъсах предна кръстна връзка и менискус, най-тежката контузия. Не исках да повярвам, че трябва да се оперирам. Беше като на филм", спомня си тя.

Иначе на терена е много емоционална. "Знаех, че съм добра, но в Англия не гледат с добро око на нас, българите. Там ми се е случвало да ми казват, че съм "от тъпа държава". Хванах едно момиче за гушата тогава... Веднъж пък ударих едно момиче на терена. Стана сбиване и аз ударих една от съперничките. Даже и картон не ми дадоха, защото съдията беше българин", споделя през усмивка Евдокия.

"Предложиха ми пълна стипендия в Охайо и не можех да откажа. В Америка можеш да постигнеш много неща. Извън футбола също мога да изкарвам пари, ако съм умна. Защото парите, които изкарам в женския футбол, няма да са ми достатъчни да направя семейство и да живея в лукс. На този етап всичко е стипендия", каза още Евдокия.

"Футболът ми даде много, а Америка ми се отплати най-много. Искам един ден да се окажа в най-хубавата къща, с най-хубавата кола в Лос Анджелис. Така искам, но може пак да не ми стига. Ще искам още. Имам си приятел. Той е американец, бизнесмен е. В женския футбол се е случвало и да ме сваля друга жена. Да, радвам се, че ме харесват, но... благодаря, не си падам по жени", признава още с усмивка Евдокия.

Тя споделя, че танцува задължително на Бионсе в съблекалнята преди мач и много се забавлява с отбора.

"Искам да направя още един сезон в колежанската игра и после да скоча в професионалния футбол. Мъжете печелят повече, при нас, жените, сме далеч като пари. Но пък в Америка е добре... Мога да вляза и в рекламите, знае ли се... в Холивуд. Искам живот като по филмите", завърши тя.