Един от най-популярните телевизионни футболни гласове у нас Борислав Борисов гостува на Деян Веселинов в "SportCast" и разговорът е истинско удоволствие за всеки, който харесва играта.

И не само това - в чисто футболен план, Боби влезе в студиото на подкаста в деня, в който навършва 50 години. Именно така започва и дискусията, а дори Деян е изненадан от такъв старт.

Борисов от години е асоцииран с коментари в Нова, особено на английски футбол - неговата голяма страст, но и територия, в която е изключително подготвен. Вероятно най-популярният коментатор на мачове, а със сигурност и един от най-следените анализатори, вече и със собствен видеоформат, набиращ популярност - "Лигата на джентълмените".

"Телевизията е огромна магия, тя ме плени от самото начало - казва гостът на "SportCast". - Но това, което тя дава, вече не е достатъчно на хората. Те търсят допълнителна информация, допълнителни факти. Нужно е повече."

Европейското няма как да не е тема. И, като всеки фен на играта, Борисов няма търпение да започне да говори по нея.

"Всеки мач ще го гледам под някаква форма, дори да не е всяка секунда на живо. Футболът за мен не е просто игра и винаги е било така. Възприемам го твърде сериозно, твърде важен е.

Не знам кой е големият фаворит, но ми прави впечатление, че напоследък печелят южни нации. Дали не е свързано и с времето на провеждане на турнира, с летните температури... Защо не? Нищо не е маловажно."

Новината около Боби е, че вече не е част от NOVA.

Или поне не е в договорни отношения с компанията, както е било в последните 22 години.

"Фрийлансър съм. Искам да се занимавам и съм отворен към много неща. И също така искам да коментирам пак английски футбол, което се надявам пак да се случи от есента", признава Борисов пред Деян Веселинов.

Ще чуете истории от професията-мечта, както и за личния живот на един човек, когото познаваме отлично от екрана. Анализатор, коментатор от най-висока класа - ясно. Но знаете ли, че той е и авторът на последния хеттрик на стария стадион "Васил Левски"?

Не, това не е шега. Когато говори за футбол Боби Борисов, нещата са твърде сериозни, за да си правим такива шеги.

Вижте видеото - струва си.