Рахийм Стърлинг е пропуснал мача на Англия със Сенегал заради проблеми у дома, които са го накарали спешно да хване самолета от Доха за Лондон.

Това призна и Гарет Саутгейт след победата над африканския съперник с 3:0 в осмифинален мач от Мондиала.

Медиите на Острова още от рано в неделя публикуваха противоречиви информации по темата, защото Стърлинг бе предвиден за титуляр, а се оказа, че не е изобщо в групата за двубоя.

Оказва се, че в нощта на събота срещу неделя, въоръжени гангстери са проникнали в дома на Рахийм и са държали семейството му под прицел, докато са тършували из къщата. Съпругата му, децата и роднини, които са в дома по време на световното, докато националът го няма, са били в шок от случилото се.

Решението му е да се върне при тях поне за няколко дни, а дали ще играе отново на Мондиала - това още не е ясно.

"Понякога футболът не е най-важен - каза Саутгейт. - Той трябваше да пътува за Англия и постави семейството си на първо място, както бихме направили всички ние.

Ще чакам обаждане от него в следващите часове и дни, решението е негово дали и кога да се върне. По-важно е сега да е там."

Така Англия губи втори играч (поне временно), след като бранителят Бен Уайт си тръгна от лагера в петък, като причината бе оповестена като "семейна".

Няма официално потвърждение, но според медиите на Острова става дума за смърт на близък човек, принудила Бен да се прибере.