Генералният спонсор на "Левски" разкри публично сумите, които е налял в клуба след сключване на договора през август 2021 година.

Причина за изявлението от Palms bet стана изтекъл в публичното пространство запис от разговори на последното Общо събрание на "сините" акционери. От него става ясно, че дълговете на клуба са над 30 милиона, като се чуват обвинения и към генералния спонсор.

След това треньорът Станиир Стоилов и изпълнителният директор Иво Ивков признаха публично, че има сериозно напрежение в ръководството на "Левски", но отказаха да разкрият детайли.

Мъри сподели също, че има спорове със спонсора, заради което от 4-5 месеца не ходи щастлив на "Герена". Затова днес от компанията внесоха яснота около партньорските договори между тях и "сините", като разкриха, че са изплатили над 5 милиона лева на Левски от август 2021 година.

"3 400 000 лв. - по спонсорски договори и 1 332 962 лв. - по Договор за управление. В допълнение, Palms Bet и групата компании са финансирали спортния клуб под различна форма с 552 130 лв. С това общата сума, която е получил ПФК "Левски" АД от групата компании, възлиза на над 5 милиона лева. Дружеството не е получило плащане от Левски по нито една от издадените фактури по Договора за управление, които са на обща стойност 571 336 лв", обявиха от компанията.

И допълниха, че редовно превеждат всички суми, а дори финансират клуба и с авансови парични преводи.

От компанията са категорични, че към тях няма нито едно писмено обръщение от "Герена", с което да се поиска преразглеждане на Договора за управление или искане за прекратяването му под каквато и да е форма.