Техническият директор на БФС Георги Иванов даде интервю пред сайта gong.bg в което застана зад думите си отпреди месец. Тогава на публично събитие Гонзо обяви, че хора с друг цвят на кожата и националност няма да бъдат викани в националния отбор на България.

Думите му бяха изтълкувани като расово дискриминиращи, стигнаха и до медиите в Западна Европа, откъдето се чуха критики по темата. Сега Иванов обаче потвърждава твърдата си позиция по темата.

"Ако погледнете коментарите под публикациите в английската преса, ще видите, че и хората там не виждат проблем в това техническият директор на даден национален отбор да иска в този отбор да играят представители на тази държава - казва в интервюто си за gong.bg някогашният голмайстор на Левски. - Кой, как и защо услужливо е изпратил тази информация до Англия, не ми се коментира. Нека да кажем, че благодаря за услугата, защото още веднъж се убедих, че съм бил прав.

За пореден, надявам се за последен, път ще уточня - Българският футболен съюз се активизира в търсенето на таланти с български корени по цял свят, независимо от името и расата им. Онова, което аз, а и феновете искат, е да се прекъсне практиката с използването на натурализирани чужденци, които просто не осъзнават историята, традициите и тежестта на националната фланелка."

Гонзо говори и за работата на Футболния съюз с подрастващите и младите таланти, за която централата у нас също получава доста упреци:

"Всичко, което вършим, следва приетата единодушно стратегия на БФС. В нея една от основните 6 точки е създаването на система за развитие на таланти - и когато разни "експерти" тръбят, че нямаме стратегия или план за действие, ми става смешно. Времето, усилията и ресурсите, които сме изразходвали само за една година, са огромни.

И всички клубове, треньори и хора във футбола ежедно виждат това и могат да го потвърдят. Аз бих попитал тези "експерти" по какъв начин те са допринесли за българския футбол, освен с творчество във фейсбук."

Иванов е оптимист, че България може да се класира на Евро 2024, което би било първо наше участие на голямо първенство от 2004-а.

"Имам пълно доверие на селекционера Младен Кръстаич в избора му и методите на работа, както на него, така и неговия екип - казва директорът. - През миналата година се видя проблясък, а сега трябва да направим следващата крачка. Групата не е лесна в никакъв случай, но и ние имаме своите шансове. Вярвам, че този млад отбор има бъдеще, дано го докаже още тази година."