Вратарят на Славия Георги Петков даде емоционална пресконференция, на която благодари на хората, които му помогнаха, по неговите думи - да е жив.

Стражът се сблъска тежко с нападателя на ЦСКА Жорди Кайседо и глътна езика си на три пъти, като само бързата реакция на докторите предотврати фатален инцидент.

Днес Петков свика извънредната пресконференция, като мнозина решиха, че на нея той ще обяви края на кариерата си, но той отрече и изрази желание да продължи.

Петков е на 45 и е рекордьор в българския футбол за най-възрастен играч, който е участвал в елита.

"Исках да направя тази пресконференция, за да мога да отговоря на всички обаждания и съобщения. Вече се чувствам малко по-добре. Най-важното е, че искам да благодаря на нашия доктор, който ми помогна, за да съм сега пред вас. Искам да благодаря и на господин Стефанов, който направи прекрасна организация. На всички лекари във ВМА.

Едно голямо благодаря и на цялото ръководство, на футболистите, всички бяха плътно до мен в този тежък момент за мен. Най-тежко беше за всички тези хора и за жена ми, както и за моята дъщеря. Всичко обаче е минало, забравил съм го и вече гледам напред. Сега остава да се възстановя и отново да играя футбол, както и да се наслаждавам на това, което обичам.

Не съм си помислял да се откажа. Снощи бяхме заедно с президента и доктора на отбора. Моята дъщеря ми каза, че иска още да ме гледа по телевизията. Имам над 10 операции, които не са ме отказали. Тази контузия ще ме мотивира още повече. Ще ме видите още по-силен. Мога да обещая това нещо. Никога не съм излизал и не съм нападал определен играч или клуб.

Кайседо ми писа, отговорих му нормално и човешки. Пожелах му успех. Не съм гледал записа, нямам намерение скоро да го гледам. Няма да крия, че част от президентите на ЦСКА ми се обадиха. Благодаря им.

Част и от треньорското ръководство на ЦСКА също. Стоян Колев, Стойко Сакалиев, Христо Стоичков и Гриша Ганчев ме потърсиха, за което им благодаря", завърши Георги Петков.