Германия и немските фенове обявиха война на УЕФА след избухналия скандал около флага с цветовете на дъгата, символ на хората с различна сексуална ориентация.

Всичко започна, след като УЕФА забрани на немците да осветят "Алианц Арена" в Мюнхен в цветовете на дъгата преди мача срещу Унгария от Евро 2020.

За двубоите срещу Франция и Португалия проблеми нямаше, но след молба от унгарците, УЕФА преразгледа ситуацията, като прецени, че подобен ход от Германия е политически символ и забрани стадионът да грейне в цветовете на дъгата.

Естествено, че всичко това не бе прието добре от феновете в страната, като в часовете преди мача имаше призиви всеки фен на "Алианц Арена" да прситигне в ЛГБТ символи, също така това да сторят и всички из страната, които гледат мача на обществено място.

Още в часовете преди мача стотици обществени сгради из цяла Германия грейнаха в цветовете на дъгата, както и "Олимпиащадион" в столицата Берлин.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК >>>

Снимка: Getty images

А пък "Алианц Арена" започна да се пълни с немски фенове, загърнати с ЛГБТ знамена, или поне маски на лицето в цветовете на дъгата.

Ествествено, всичко това бе прието с иронични усмивки и освирквания от солидната унгарска агитка зад едно от вратите на терена.

Нещо, което камерите не ни показаха в живото предаване, бе нахлулият по време на унграския химн младеж, който успя да застане пред играчите на Унгария и да развее ЛГБТ флага.

Естествено, охраната бързо го изведе, но той си спечели аплодисментите на целия стадион, както и одобрителни усмивки от немските играчи.

Снимка: Getty images

Снимка: Getty images