Германия ще трябва да мине през Румъния и Северна Македония, за да достигне до финалите на Мондиал 2022. Това отреди жребият днес в Цюрих, а лошата форма на Бундестима в последните 18 месеца прави групата, в която са още Исландия, Лихтенщайн и Армения, не съвсем безоблачна.

Особено при евентуално завръщане на публиката по стадионите догодина, което ще направи атмосферата при гостуванията на германците на Балканите гореща.

Световният шампион Франция тръгва към защита на титлата в група с Украйна, Финландия, Босна и Казахстан, която би следвало да не създава проблеми на "петлите".

Европейският първенец Португалия ще пътува до Белград, а освен сърбите в групата са Република Ирландия, Люксембург и Азербайджан.

Можеше да мечтаем за по-добра съдба и вместо Израел да влезем групата с Дания, Австрия, Шотландия, Фарьорски острови и Молдова. Или пък на мястото на Словения, която от нашата урна влезе при Хърватия, Словакия, Русия, Кипър и Малта.

Ето го и пълният жребий в европейската зона на квалификациите за Мондиал 2022. Световното ще е в Катар през зимата (21 ноември до 18 декември 2022 г.).

Група А

Португалия

Сърбия

Република Ирландия

Люксембург

Азербайджан

Група В

Испания

Швеция

Гърция

Грузия

Косово

Група С

Италия

Швейцария

Северна Ирландия

България

Литва

Група D

Франция

Украйна

Финландия

Босна

Казахстан

Снимки: AP/БТА

Група E

Белгия

Уелс

Чехия

Беларус

Естония

Група F

Дания

Австрия

Шотландия

Израел

Фарьорски острови

Молдова

Група G

Нидерландия

Турция

Норвегия

Черна гора

Латвия

Гибралтар

Група H

Хърватия

Словакия

Русия

Словения

Кипър

Малта

Група I

Англия

Полша

Унгария

Албания

Андора

Сан Марино

Група J

Германия

Румъния

Исландия

Северна Македония

Армения

Лихтенщайн.

Снимка: Getty images/ Guliver photos