Отборите на "Ботев" (Пловдив) и "Левски" ще трябва да платят сериозни глоби след срещата помежду им, завършила с победа с 3:1 за "сините" на стадион "Христо Ботев". Това стана ясно след заседанието на Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз, а потърпевш от решенията е и Ивайло Петев. Треньорът на Лудогорец също получи парична санкция.

"Канарчетата" са глобени с 4300 лева заради обидни скандирания, както и неправомерно използване на пиротехнически средства. Столичани ще трябва да платят "само" 3000 лева, като причина за това също са обидни и нецензурни скандирания при визитата на "Колежа" в събота вечер.

Ивайло Петев пък ще трябва да се бръкне с 400 лева, а причина за наложената му санкция е апострофиране на съдийско решение при разгромната победа на шампионите с 5:0 срещу Етър. Георги Ангелов от състава на "болярите" пък е наказан за 1 среща и ще трябва да плати 200 лева, тъй като получи червен картон при срещата с разградчани.

Дългогодишният халф и помощник треньор на ЦСКА Анатоли Нанков, който в момента води Струмска слава във Втора лига, ще плати 300 лева и няма да може да изпълнява функциите си за един мач.