"Лудогорец" победи "Витоша" (Бистрица) с 2:0 като гост в мач от четвъртия кръг на Първа лига и за първи път вкара повече от едно попадение в шампионата през този сезон.

Победата за седемкратните шампиони не дойде никак лесно, тъй като в първия час на мача те не успяха да се разпишат и това доведе до допълнително напрежение в редиците им.

Гол-шедьовър на Върджил Мисиджан обаче успокои гостите, които преди това изпуснаха половин дузина изгодни шансове пред противниковата врата, като уцелиха и греда.

Мъжката игра на "Витоша" доказа, че този отбор прогресира значително през този сезон под ръководството на Росен Кирилов и не случайно бе на четвърта позиция преди началото на този мач.

Още в самото начало "Лудогорец" направи страхотна триходова комбинация, която завърши с много слаб удар на Жоао Пауло от перфектна позиция.

В 13-а минута Джоди Лукоки показа скорост и се озова сам срещу вратаря, но и неговият удар бе спасен. Николай Георгиев скъси дистанцията бързо и имаше основна заслуга да не бъде открит резултата.

В 20-а минута стражът направи страхотна намеса след удар отдалеч на Жоао Пауло, а при добавката Мисиджан вкара, но правилно му бе отсъдена засада.

Малко след това "Витоша" отново оцеля. Третият удар на Жоао Пауло срещна страничната греда, а при добавката ударът на Лукоки бе блокиран от защитник преди топката да се озове във вратата.

В последвалата атака дойде най-големият шанс за бистричани. Стефан Христов със страхотна техника си откри пространство за удар, но той мина встрани.

И през втората част по-силната игра на шампионите продължи, но същото важеше и за пропуските.

Голът на успокоението обаче падна и то по брилянтен начин. В 65-а минута от далечна дистанция Мисиджан отправи фантастичен шут в горния ляв ъгъл на Георгиев.

10 минути по-късно дойде и второто попадение, както често се случва в такива мачове. Марселиньо изведе резервата Кешеру и нападателят пробяга няколко метра преди да стреля точно по земя - 2:0.

Разградчани продължиха да натискат, но не стигнаха до трето попадение. Даже в последните секунди Козмин Моци бе много близо до това да си отбележи автогол.