Големият герой на епичната вечер - Лионел Меси, коментира сбъдването на своята голяма футболна мечта.

Меси го направи! Той успя да изведе Аржентина до световния връх, а именно това според всички фенове бе нещото, което дели гениалният играч от вечното величие.

Емоционалният Меси не скри радостта си в празненствата след триумфа, а първите му думи бяха:

"Невероятно. Искам да изиграя още няколко мача за Аржентина като световен шампио. Всеки иска това.

Имах късмета да постигна всичко в кариерата си, а само едно нещо ми липсваше през цялото време. Сега го постигнах и искам да се насладя.

Знаех, че един ден Бог ще ми даде това, което искам. Знаех, че ще го постигна! Нямам търпение да изживея цялата лудост, да бъда в Аржентина и да празнуван с хората.

Исках да имам тази титла, когато слагам края на кариерата си. Няма как да искам нещо повече, не мога да сикам нищо друго", сподели той.

Снимка: Getty images

Часове след последния съдийски сигнал Лионел Меси използва профила си в социалните мрежи, за да се обърне към всички фенове и да напише:

"СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ!!!!!

Толкова пъти съм го мечтал, исках го толкова много и все още не мога да повярвам... Благодаря на цялото си семейство, не всички, които ни подкрепяха и които вярваха в нас. Отново доказахме, че когато аржентинците сме обединени, можем да постигнем всичко, към което се стремим. Заслугата е на целия отбор, който е над индивидуалностите. Нашата сила е в това, че всички заедно се борихме за тази мечта, която е на всички аржентинци... И успяхме!!!

Давай, Аржентина, по дяволите!!!!

Ще се видим скоро...",

Снимка: Getty images