Трансферната битка между Манчестър Сити и Арсенал за Деклан Райс придобива впечатляващи размери.

"Би Би Си" информира за сериозно надцакване, като и двата клуба държат на всяка цена да привлекат голямата звезда на Уест Хем.

Преди 2 дни "гражданите" отправиха оферта от 90 милиона паунда за 24-годишния английски халф, но ръководството на "чуковете" я отхвърли. Лондончани настояват да получат поне 100 милиона паунда, плюс бонуси.

Сити подготвя ново предложение, което ще отговори на очакванията. Но има един проблем. Райс е и трансферна цел номер 1 на Арсенал.

"Артилеристите" също опипаха почвата с оферта за 90 милиона паунда (75 плюс 15 под формата на бонуси), като не смятат да се отказват от битката. Новото предложение ще е за 110 милиона чисто - сума, която ще бъде приета от Уест Хем.

Така най-вероятно подобрените оферти и на двата клуба ще бъдат одобрени, като ръководството на "чуковете" ще остави играча сам да избере къде да продължи кариерата си.

Райс бе в основата на спечелването на Лига Европа последния сезон, като ако избере офертата на Сити, ще надгради и ще заиграе за актуалните победители в Шампионската лига.