Националният отбор на България по минифутбол успя да превъзмогне драматичната загуба след дузпи от Румъния в полуфиналите и да се пребори за медал от Европейското първенство. Националите показаха характер и в срещата за трето място в Кошице (Словакия) надвиха убедително Казахстан с 4:1, за да си осигурият бронзовите медали и да завършат по подобаващ начин така или иначе впечатляващото си участие на шампионата.

Освен победата на терена в словашкия град, българите демонстрираха и мъжество извън него, защото след края на мача съперниците им потърсиха саморазправа. Нашите момчета обаче запазиха хладнокръвие и не отвърнаха на провокацията на казахстанския противник, който бе изключително груб през целия двубой.

Фейсбук

Никола Праматаров откри резултата, а при второто попадение на България, дело на Ангел Рахов, топката влезе и излезе от вратата, след като се оказа, че мрежата е скъсана.

Останалите два български гола бяха дело на Спас Милушев и Денис Иванов, след като междувременно Найруз Ашенов бе намалил за Казахстан.

Победата бе и своеобразен подарък за днешния рожден ден на един от националите - Димитър Александров. 

“Изключително съм щастлив от турнира, който изиграха момчетата. Гордея се с тях и те би трябвало също да се гордеят, защото това е страхотен успех. Гордо представиха България. Бих им дал 10 от 6 като оценка. Раздадоха се, дадоха всичко от себе си и нямам забележки, бяха просто перфектни”, каза след победата треньорът Николай Михов.

Междувременно страната ни получи още едно признание на турнира - родните съдии Александър Костадинов и Тодор Малинов бяха избрани да ръководят финала на надпреврата.

Бронзовите медалисти ще се приберат в България утре следобед.