Невероятно, но факт - световният шампион Германия отпадна от Мондиала след шокираща загуба с 0:2 от Южна Корея! Едва ли някой е подозирал, че е възможно, едва ли е влизало в прогнозите...

Бундестима се нуждаеше от минимална победа, след като в другия мач от групата Швеция победи с 3:0 Мексико, но направи поредния си слаб мач в Русия. След 0:1 от мексиканците и измъченото 2:1 над Швеция, Германия затвърди традицията от последните три първенства - шампионът да отпада в групите.

Случи се на Испания през 2014-а и на Италия през 2010 г. Но това без съмнение е най-голямата сензация от трите!

Учудващо, Германия не успя да наложи очаквания натиск в началото на мача. Първото полувреме беше направо скучно и мудно, а се знаеше, че на Бундестима трябва гол и победа.

Снимка: Getty Images

Фаворитът владееше инициативата, но единствено си подаваше топката, без да успее да създаде нищо интересно пред корейската врата.

Двете най-чисти положения през първата част бяха в сметката на корейците.

В 19-та минута Йон Юнг изпълни пряк свободен удат в обсега на Мануел Нойер, но немският вратар не успя да улови топката, но все пак успя да я избие точно пред крака на връхлитащия Хюн Мин Сон.

Снимка: Getty Images

Шест минути по-късно Южна Корея отново имаше страхотна възможност, но мощното волето на Хюн Мин Сон мина покрай вратата.

До края на полувремето всички действия се развиваха в корейската половина, но Германия така и не стигна до ситуация за гол.

Играчите на Бундестима правеха пас след пас по дължината на терена, последвани от центриране, в повече случаи неточно. Корейците от своя страна се защитаваха отлично и нулевото равенство се запази.

Първата добра възможност за световния шампион дойде в началото на втората част, когато корейският вратар спаси страхотен удар на Горецка с глава.

Снимка: Getty Images

Малко по-късно и Тимо Вернер имаше шанс да вкара, но ударът му мина встрани от вратата. 

Германия продължи да натиска, но гол без резултат. В това време шведите вече бяха повели и немците знаеха - един гол ги класира. Но нямаше натиск, нямаше стоманен обръч около съперника.

Празните пространства в немската отбрана предоставиха няколко отлични шанса на корейските играчи чрез контраатаки, но азиатците не успяха да се възползват.

Най-чистото положение за Бундестима дойде в 87-та минута, когато Матс Хумелс не успя да уцели вратата от чиста позиция с глава.

Бранителят на "Байерн" уцели топката с рамо и тя излезе встрани.

Последваха няколко неточни далечни удара, а в края, при поредната си контраатака Южна Корея успя да отбележи.

Снимка: Getty Images

Във втората минута от добавеното време корейците изпълниха ниско корнер, а след разбъркване Тони Кроос върна топката пред вратата и Йон Гуон Ким вкара от 3 метра. В първия момент грешно бе отсъдена засада, но след гледането на видеоповторението справедливостта взе връх - гол! 1:0.

Немците се хвърлиха в отчаян натиск, в атака беше включително и вратарят Нойер, който изгуби топката. Изританата топка попадна в Хюн Мин Сон, който отбеляза в опразнената врата и окончателно реши мача.

Германия отпада, а още по-унизително - остава последен в групата! Ако някой бе заложил натова преди турнира или го бе пророкувал, щяхме дружно да го сметнем за луд.

Но в нито един момент от трите мача, отборът на Йоаким Льов не загатна, че заслужава да остане на Световното първенство.

Затова и стяга багажа за дома.

Снимка: Getty Images