Килиан Мбапе е пожелал да напусне Пари Сен Жермен при първа възможност - или иначе казано още тази зима. Новината идва като гръм от ясно небе, след като само преди няколко месеца френската суперзвезда преподписа със столичния тим, а условията на новата му сделка изглеждаха така, сякаш той действително е в рая.

Местните медии масово съобщават, че свръхзвуковото крило е разочарован от отношението на клубното ръководство и дори се чувства предаден от шефовете на клуба. И най-вече от Насер Ал-Келайфи, който е президент и представител на катарските инвеститори. Младокът не е доволен и от действията на Антеро Енрике. Португалецът се върна в Париж след петгодишно прекъсване, за да помага за трансферите на френския шампион.

Освен това в последно време се появи информация, свързана с разрив в отношенията между Мбапе и друга от суперзвездите на французите - Неймар.

Капризният Килиан имал и своите опасения относно тактиката на новия треньор Кристоф Галтие, като сегашната система на игра на ПСЖ определено не му допадала.

През май тази година Мбапе подписа дългосрочен договор с клуба, според който ще прибира по 50 милиона евро на сезон. Той бе искан от Реал (Мадрид), но предпочете да остане в родината си. Сега обаче "белите" се очаква да изскочат на преден план като основен фаворит за привличането му.

23-годишният парижанин премина в родния си град през 2017 година от Монако. Първоначално той бе под наем в ПСЖ, а след това бе откупен за постоянно.