Френската звезда Антоан Гризман сериозно обтегна отношенията между Атетико (Мадрид) и Барселона.

Трансферът му от столицата в посока Каталуния е може би най-чаканият това лято, като се очакваше да стане факт в първите дни на юли.

Каталунците изчакваха началото на месеца, защото откупната клауза на Гризман падна от 200 на 120 милиона евро.

Гризман и Барса обаче вбесиха Атлетико, защото се оказа, че е имало преговори между играча и каталунците още през март.

Тези преговори са били без знанието на ръководството на Атлетико, което е в разрез с правилата и най-вече неуважително към клуба.

"Дюшекчиите" дори принудиха Гризман да се яви на първата тренировка, макар още през май да заяви намерението да си ходи.

В официално съобщение пуснато от клуба се заявява:

"Футболен клуб Атлетико иска да уточни следното. На 14 май Антоан Гризман заяви пред ръководството своето решение да напусне клуба.

В дните след срещата с него разбрахме, че той е постигнал договорка с Барселона още през март - в дните след реванша в Шампионска лига, който загубихме от Ювентус.

Що се отнася до изказванията на президента на Барса Хосеп Бартомеу, бихме искали да споделим, че среща между двете ръководства наистина имаше. Тя бе по желание на Барселона. Въпреки, че откупната клауза на нашия футболист падна от 200 на 120 милиона, те искат да я платят по-късно.

Естествено, това няма как да стане. Действията на Барселона и Гризман показват неуважение към Атлетико и най-вече към неговите фенове.

Атлетико информира играча, че според действащия си договор, той трябва да се яви на първата тренировка в неделя и да започне подготовка със съотборниците си".