Грозни сцени белязаха минутите след края на най-старото столично дерби, което Славия спечели с 2:1 срещу Левски на "Герена".

Част от "сините" фенове, разположени в Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", прескочиха предпазните заграждения и се насочиха към сектора за гости и дразнещите ги привърженици на "белите".

Между двете агитки започна замеряне с предмети, преди част от феновете на Левски да нахлуят в гостуващия сектор през вратата, която се оказа отключена.

Там настъпиха още по-грозни сцени, защото от кадрите се видя, че двама или трима фена на Славия бяха повалени и ритани на земята, преди да се намесят малобройните органи на реда и стюардите, които следят за спазването на реда на стадиона.

Иначе след края на мача, който беляза ужасната серия на "сините" - най-лоша за клуба от 70 години насам, треньорът Станимир Стоилов нямаше как да е доволен.

Той призна, че в момента отборът му няма как да отговори на очакванията на феновете, но и отново изтъкна огромна "синя" слабост - пропуските.

Мъри определи за недопустим развоя на мача, в който Левски имаше тотален контрол до 70-ата минута, гол преднина и дузпа на сметката си, но в крайна сметка допусна обрат.

"Не успяхме да спечелим, защото не успяхме да реализираме ситуациите, които имахме. Допуснахме съвсем елементарен гол и напрежението ни дойде в повече. Допуснахме още един гол, но явно изпаднахме в голямо напрежение и не може да отговорим на очакванията на привържениците. За съжаление, това са реалностите. Вината е само на треньора. Няма кой друг да е виновен. Имахме преимуществото, можехме да решим мача, но много елементарни грешки допуснахме. Не отговаряме на очакванията и надеждите на хората.

Нямахме достатъчно характер да обърнем, изпаднахме в напрежение и дойде вторият гол. Не можем да реализираме положенията. Направихме достатъчно пробиви, имахме достатъчно ситуации и дузпа пропуснахме. Прекалено лесно се огъваме в защита. До изравнителния гол изглеждахме уверени в защита. Една грешка срина отбора изцяло като психология.

Нямахме достатъчно свежест да обърнем нещата в края. Имахме цялото преимущество на света над 70 минути. Изпаднахме в напрежение и физиката ни напусна. Затова загубихме", заяви той.

Снимка: БТА