Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуаридола беше много критичен към отбора си и към феновете, въпреки че "гражданите" постигнаха обрат, за да победят с 4:2 Тотнъм във Висшата лига.

Домакините от "Етихад" изоставаха с 0:2 на полувремето, но след почивката показаха съвсем друго лице и заслужиха крайния успех.

Гуардиола е на мнение, че отборът му вече няма онази страст, която донесе четири титли под негово ръководство, като според него за това спомага и публиката.

"Ако ще играе по този начин без страст през този сезон, мога да ви уверя, че няма да спечелим нищо. Липсваше ни кураж и стремеж към победата от първата минута. Същото е и с феновете. Те бяха тихи в продължение на 45 минути. Искам си обратно феновете. Те трябва да крещят.

Освиркваха ме, защото губим, а не защото играем лошо. Ние играхме добре и бяхме по-добрият тим на терена. Освиркваха ме само заради резултата. Може би им е твърде комфортно, защото спечелихме четири титли в пет години. След като вкараме гол реагират, но не в това е смисълът.

В момента не мога да позная отбора си. Играчите преди имаха желанието да тичат и да се борят. Според вас имаме ли шанс да достигнем Арсенал, ако играем така. Никакъв шанс!", категоричен е испанецът.

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте също беше критичен към играчите си заради множеството индивидуални грешки през второто полувреме. Най-грубите от тях бяха отново на вратаря Юго Лорис.