Хамес Родригес може да напусне Евертън и Висшата лига и да премине в отбор от първенството на Катар. 30-годишният колумбийски маестро се оказа в неприятна ситуация, след като Карло Анчелоти си тръгна от "Гудисън Парк", за да поеме Реал (Мадрид), а на негово място бе назначен Рафаел Бенитес.

Хамес, който дойде при "карамелите" за около 15 милиона евро преди година, все още не е записал минути под ръководството на Бенитес заради свързан с COVID-19 проблем.

Евентуалното му напускане би означавало голямо финансово облекчение за Евертън, защото по непотвърдена информация Родригес се подписва под седмична заплата от над 230 000 евро. Самият играч вече е пътувал до Катар, за да превговаря с евентуалния си нов клуб.

Бенитес пък е категоричен, че всичко е в полето на Хамес.

"Винаги всичко е в ръцете на футболиста. В крайна сметка, той взима финалното решение. Някои трансферни пазари все още са отворени, а пък ние имаме проблеми с финансовия феърплей, така че и двете страни са длъжни да разгледат всички възможни опции", коментира Рафа преди десетина дни, намеквайки, че вратата е широко отворен за Хамес.