Нападателят Хари Кейн не чувства, че трансферната сага от това лято по някакъв начин е навредила на имиджа му сред феновете на Тотнъм. Клубът получи няколко оферти от Манчестър Сити и мениджърът на шампионите Пеп Гуардиола каза, че сделката зависи изцяло от "шпорите", които в крайна сметка успяха да запазят капитана си.

Запитан дали трансферната сага е увредила имиджа му сред феновете, Кейн отговори в интервю за talkSPORT: "Не, не мисля. Всеки човек, който е запознат с футболната индустрия, е наясно колко неизбежни са тези неща. Аз лично бях спокоен и съвестта ми е чиста. Шум винаги ще има, от това не мога да избягам".

Кейн бе капитан на английския национален отбор на Европейското първенство, след което излезе в дълга почивка. Именно по това време трансферната сага се разрази с пълна сила.

"Когато съм във ваканция, рядко поглеждам към телефона. В това време се старая да отбягвам всичко странично. Знам какви са отношенията между мен и клуба и заради това останах. Всеки си има мнение по въпроса, но аз съм изцяло съсредоточен върху Тотнъм. Надявам се да направим паметен сезон", добави Кейн.

Капитанът бе подкрепен от феновете на Тотнъм при победата с 1:0 срещу Уотфорд, която запази 100-процентовия баланс на "шпорите" в Англия.