Ръководството на Хебър ще избира между две имена за треньор.

Управата на пазарджиклии, които заемат предпоследното място в шампионата, реши да се раздели с настоящия наставник Владимир Манчев след три поредни загуби, като официалното съобщение за това се очаква в най-скоро време.

А вариантите за нов наставник са повече от любопитни - Николай Митов-Жадното или Любослав Пенев-Чичовото.

50-годишният Митов е добре познат в Пазарджик, където работи с успех от октомври 2018-а до юни 2022-а година, като през миналия сезон той изведе тима до промоция от Втора лига в елита.

През лятото обаче в клуба от Пазарджик пристигнаха нови собственици и те извършиха редица промени. Голяма част от футболистите от състава бяха освободени, Митов не получи предложение за нов договор, а за наставник беше назначен Фулвио Пеа. Под ръководство на италианския спец Хебър направи слаб старт в Първа лига и през септември той беше заменен от Манчев.

Като фаворит за поста обаче се сочи Любослав Пенев. Последният отбор на Ел Голеадор бе ЦСКА 1948. Там той записа силни резултати, като успя да завърши първия полусезон на третото място класирането, но в края на 2022 година се раздели с "червените".

Снимка: БТА