Рексъм ще строи стадион за 55 хиляди зрители - новината щеше да звучи като виц допреди няколко години, но не и сега. Уелското клубче, което сега играе на "Рейскорс Граунд", събираш 12 600 фенове, спечели втората си поредна промоция и ще е част от Лига 1 през следващия сезон.

От влизането на американските холивудски звезди Райън Рейнолдс и Роб Макълхени в клуба като собственици през 2021-ва, нещата се промениха драстично в Рексъм.

Тимът бе в Националната лига, но за два сезона качи две дивизии нагоре по стъпалата на йерархията.

Двамата не крият, че целта е Висшата лига, но до нея са нужни още две промоции. И напълно нова инфраструктура на клуба, който е много далеч от грандовете в Англия.

Новата арена ще е за 55 000 и планът е да бъде готов за три години, като се строи трибуна по трибуна.

Идеята, разкрита от Макълхени в подкаст зад Океана е, Рексъм да има готов нов и модерен дом, тренировъчен комплекс и още доста сериозни спонсори и ресурси зад гърба си, когато стигне до елита. Това, че се е устремил натам малкият уелски клуб, никой не подлага на съмнение.

"Ще имаме стадион, който ще е седми като капацитет сред английските и най-голям на клубен отбор в Уелс - каза съсобственикът. - Обиколихме с екипа ни арените на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Тотнъм, Нюкасъл и Арсенал. Знаем какво трябва да се направи.

Регулациите във Великобритания са сложни и не можем просто да започнем целия строеж. Ще е подмяна на настоящите трибуни една по една, с далеч по-големи и модерни, с пълните функционалности, които един стадион на голям клуб трябва да имат. Финансирането не е проблем."

Невероятно е, но за 159 години съществуване, Рексъм никога не е играл в елитното ниво на футбола на Острова.

Също така - любопитен детайл: Най-голямата посещаемост на домакински мач на отбора е 34 445 зрители (1957 г. срещу Манчестър Юнайтед за Купата на ФА).

И още - градът, заедно с предградията, има население от около 66 хиляди жители. Но собствениците не се притесняват, че стадионът ще остане празен.